Vrijspraak voor losers- Nadia Bolz-Weber

Nadia Bolz-Weber: Een Amerikaanse vrouw die aan drank en drugs verslaafd is geweest werkt zich op tot Luthers predikante in de stad Denver. Sterker nog, zij wordt een fris voorbeeld voor gelovigen en houdt op diverse plekken goedbezochte lezin-gen. In haar boeken is ze recht voor de raap, spaart ze zichzelf niet en schrikt ze niet van een onorthodoxe benadering, zowel van mensen als van het geloof.

In “Vrijspraak voor losers” komen verschillende mensen en situaties voorbij, waarbij morele keuzes soms buitengewoon lastig zijn. Door alles heen loopt de boodschap van Gods genade. In Nadia’s geloof is er ruimte om rotzakken te vergeven, kracht te vinden in eigen kwetsbaarheid en oog te hebben voor mensen die er op allerlei manieren bij bungelen in de maatschappij. De gemeente de ze stichtte heet niet voor niets Church for all sinners and saints. Er is ruimte voor iedereen, vooral voor de onaangepaste of niet geaccepteerde mensen in de stad waar ze werkt.

In twee avonden bespreken we een aantal voorvallen uit haar boek en vooral ook de bijzondere wijze waarop zij geloof verbindt met een zeer moderne, niet al te burgerlijke manier van leven. Men hoeft het boek niet van tevoren te lezen om mee te doen.

 

Begeleider Yke Luinenburg

Datum woensdag 11 en 18 december 2019

Tijd en plaats 20.00 uur in Klein Hanckema, Kerkstraat 14-16