Rondje kerkbezoek

Net zoals vorig jaar is het mogelijk om met een groepje personen 2 kerkelijke gemeenschappen te bezoeken in Groningen en daar een viering bij te wonen. Dit keer is gekozen voor:

Evangelisch- Lutherse gemeente

– De Evangelisch- Lutherse gemeente in de Haddingestraat, Groningen is in de loop van de 17e eeuw ontstaan en het huidige kerkgebouw is in 1696 ingewijd als schuilkerk. De huidige gevel dateert uit 1874, toen men de pastorie ging verbouwen. Midden op de buiten-muurgevel van het kerkgebouw staat een zwaan, het symbool van Luther. Het interieur met de strakke glas- in- loodramen en zijn welfbogen is een duidelijke Groningse variant van de Amsterdamse School –stijl. De gemeente telt ongeveer 230 leden, die elke zondag een dienst houden. Door de rijke liturgische traditie wordt de lutherse gemeente ook wel de “zingende kerk” genoemd omdat wisselzang, cantorij en gemeentezang een wezenlijk deel van de eredienst vormen.

De Stadskerk / VBG

– De Stadskerk / VBG is een enthousiaste en eigentijdse christelijke kerk van veelal jonge mensen. Het initiatief is genomen door een klein groepje mensen, die in Drachten naar de kerk gingen. Al bijna 20 jaar geleden werden de eerste (avond)diensten in Gronin-gen gehouden en op 6 mei 1990 werd de Stadskerk /VGB een zelfstandige kerk. In 2012 verhuisde men naar de Friesestraatweg en bouwde daar een voormalige bouwmarkt om tot een kerk, die plaats biedt aan meer dan 1500 mensen. Er zijn twee diensten op de zondagmorgen, de diensten duren ongeveer 1,5 uur naast de preek wordt er olv. een band gezamenlijk gezongen.

Begeleider: Reneé van Pelt
Data:

• zondag 20 januari 2019 Evangelisch Lutherse gemeente, aanvang kerkdienst 10.00 uur
  • zondag 10 februari 2019 Stadskerk aanvang kerkdienst 9.30 uur

Vervoer in overleg