Samuel Lee: Verlangen naar een nieuw christendom

Samuel Lee heeft een migrantenachtergrond. Op zijn veertiende kwam hij naar ons land. Wij kennen hem alleen bij zijn nieuwe naam. Hij geeft zelfs niet prijs waar hij vandaan komt. Hij is voorganger bij een migrantenkerk in Amsterdam Zuidoost en verbonden aan de Vrije Universiteit.

Hij was in 2019 Theoloog des Vaderlands. Niet alleen omdat hij sympathiek is en begrijpelijke taal spreekt, iets wat bij theologen niet vanzelfsprekend is. Hij heeft ook verfrissende ideeën die niet alleen zijn Pinkstergemeenten verder kunnen helpen maar ook bredere lagen van het christendom.

Een recensent schreef: “Lee’s pleidooi voor verandering, het laatste gedeelte van zijn boek, was tenslotte een inspirerend feest van herkenning voor mij en een enorm fijne bevestiging van hoe deze “theoloog van de straat”, zoals hij zichzelf noemt, zijn theologie, geloof en passie alledaags leeft en niet alleen voor het christendom, maar voor heel de wereld en samenleving concreet inzet. …Wat prachtig om te weten dat deze inspirerende voorman van de Pinksterbeweging daarin voortrekker en bondgenoot is!”

Benieuwd geworden? In twee avonden bespreken we enkele thema’s uit zijn boek. We leren de Pinksterbeweging beter kennen, maar kijken ook (een stuk) verder.

Begeleiding Yke Luinenburg

Data woensdag 3 en 10 maart 2021