Kloosterweekend in Egmond bij Sint Lioba

Het Sint Liobaklooster vormt een monastieke gemeenschap in de benedictijner orde. In 1935 heeft Hildegard Michaelis het klooster gesticht. Na de kerkelijke goedkeuring in 1952 werd de officiële naam Congregatie van de Sorores Benedictinae Sanctae Liobae Egmundensis. In de jaren zestig ontstond ook de tak van de broeders, die met de zusters hetzelfde ideaal nastreeft. In Egmond zijn momenteel zeven zusters en drie broeders, variërend in de leeftijd van 35 tot 83 jaar.

Lioba (lieflijke) is de troetelnaam die werd gegeven aan een nicht van Bonifatius (675-754), Thruthgeba. Zij is net als de beroemde zendeling en bisschop begraven in Fulda, Duitsland.

Net als andere jaren nemen wij de getijden, de diensten door de dag heen, als uitgangspunt van ons verblijf. Daarnaast is het de moeite waard om kennis te nemen van de kunstzinnige producten die in het klooster vervaardigd worden. We kunnen wandelen, fietsen in de fraaie omgeving, gesprekken voeren of zwijgen. Een rondleiding en een gesprek met een van de zusters of broeders (dit is een zogeheten dubbelklooster!) behoort ook tot de mogelijkheden.

 

 

 

Begeleider Yke Luinenburg

Datum vrijdag 6 t/m zondag 8 februari 2021

Maximaal aantal deelnemers 12 personen

Kosten €125, exclusief reiskosten (vervoer met auto’s)