Film: het leven van Hildegard van Bingen

De Jozefparochie van Zuidhorn is in 2017 gefuseerd met de parochies in de stad Groningen en Haren. De naam van de nieuwe parochie is: de Hildegardparochie.

Deze naam is gekozen omdat Hildegard een boeiende en zeer veelzijdige vrouw is die ook nu nog mensen inspireert. Zij componeerde liederen, wist heel veel over geneeskrachtige planten en zij was een mystica. Ook correspondeerde ze met de machtigen van haar tijd.

Over het leven van Hildegard van Bingen is een film gemaakt door Margarethe van Trotta: Vision.

Ik wil graag de film laten zien en ook daarover met elkaar in gesprek gaan. Bv. over de visioenen die Hildegard heeft. Hoe kijken wij daartegenaan? Hebben wij zelf ook bijzondere religieuze ervaringen? Hildegard heeft een holistisch wereldbeeld. Hoe zien wij de wereld en de plaats van de mens daarin? De film roept genoeg vragen op om het daar met elkaar over te hebben.

Inleider pastor Hilda van Schalkwijk

Data woensdag 10 en 17 februari 2021